1,5 årskontroll

 
Idag har vi varit på 1,5 årskontroll. I och med att Noomi är väldigt förkyld så blev det inga sprutor idag och det är rätt skönt med tanke på att hon äntligen är på bättringsvägen efter två rätt jobbiga veckor av sjukdom.
Besöket på BVC gick i alla fall bra. Noomi kan det hon ska kunna. Hon säger ju inte så många ord självmant, förutom mamma och pappa. Men säger flera ord på beställning, så det kommer nog snart. Hon kan även peka ut dom flesta kroppsdelarna (iaf basic; öga, näsa, huvud, mun, mage, händer, fötter, hår, rumpa), det ville hon dock inte visa där såklart! Hon älskar ju även att rita och kunde stapla klossor, om än lite motvilligt. Det känns väldigt skönt att "komma igenom" just den här kontrollen utan anmärkning (förutom vikten som anmärktes lite) då vid just 1,5 årskontrollen med både Leon och Tilda var då som remisser skickades till neurologerna på Huddinge. Men tack o lov ser vi ju ut att slippa sånt den här gången och det är jag oerhört tacksam för!
Vikt och längd togs såklart också och nu är hon hela 82cm lång och väger 10.470g. En liten dipp på vikten ner till -1 kurvan, men antagligen inget vi behöver oroa oss för utan ganska vanligt i den här åldern då dom rör sig väldigt mycket. Vi kom dock in lite på amningen och hon antydde lite att det kanske var dags att sluta amma nu, mest pga sömnen som inte är den bästa. Men jag vet inte, amningen underlättar i så många situationer och jag anser nog att den gör mer gott än ont fortfarande, så vi kommer nog inte sluta än på ett tag ändå. Så länge det är hyfsat hållbart så fortsätter vi. Hur länge har ni ammat era barn och vad har ni själva för syn på amningen? Själv älskar jag att amma och är så tacksam för att det funkat så bra den här gången. Leon och Tilda ammades nämligen bara i 3-4 månader, vilket kändes tråkigt men det funkade helt enkelt inte och framför allt Tilda gick ju inte upp som hon skulle. Jag tycker alla får välja själva vad som passar dom bäst, amningen eller ersättning, alla är vi ju olika, precis som våra barn!

Nu ska jag och min lilltjej snart sova. Vi båda somnade efter BVC idag och sov lite längre än vad vi borde (men vi behövde det dock eftersom Noomi går upp mellan 4-5 varje morgon nu för tiden), så vi är lite extra pigga ikväll.
Men jag ska försöka natta henne innan Svartsjön börjar, tittar ni också?
Noomi | |
Upp