Sömnlöst


Jag har försökt göra till en vana att inte klaga för mycket på tex dålig sömn osv. Ingen förväntar väl sig att få sova när man skaffar barn? Efter vi fick Leon så är sömn för mig iaf ingenting jag tar för givet. 
För några veckor sedan hade vi (jag & Noomi) det väldigt kämpigt med sömnen. Noomi hade tyvärr fått en gröt hon inte tålde och i tre veckors tid mådde hennes mage väldigt dåligt, bytte minst tio bajsblöjor per dygn, minst två av dom var under natten.
Fy, det var verkligen inge roligt. Men tack o lov blev ju magen bättre tillslut och jag kommer aldrig våga ge sådan gröt igen.
I natt har vi haft en jobbig, eller snarare konstig, natt igen. Vid 22.30 vaknade Noomi och vägrade somna om. I tre timmar (minst) höll hon igång. Tror hon somnade runt 1.30-2.00. Hon for omkring och lekte under dessa timmar,  jag försökte amma, mysa, vila och se om hon kanske var lite trött ändå, men nej. Tillslut lät jag henne leka istället och efter ett tag gjorde jag i ordning en stor portion gröt till henne (testade välling först, men den spottades ut direkt) och efter det blev hon äntligen trött och somnade. Tror hon sov till 4.30, ammade och somnade och sov till ca 5.30. Jag förstår inte hur hon orkar. Men hon brås helt klart på sin storebror, han var likadan, fast värre.
En natt är ju ingen större fara faktiskt, det klarar jag. Eller uppenbarligen klarar jag flera veckor med minimal sömn. Men jag hoppas ändå att detta var en tillfällighet. Hon vaknar nämligen varannan timme under hela natten i vanliga fall, för att äta (äter mer sällan under dagen, då hon inte har tid och tar igen sig under natten istället), så jag har inte supermycket sömn i reserv om man säger så.
Men vi får se. Jag försöker alltid att tänka att hon iaf är frisk, det är det enda viktiga. Men visst måste jag erkänna att jag är lite trött!

Noomi | | Kommentera |

Vinterland


Vet ni.. Jag avskyr snö! Fasar alltid inför vintrarna, just för att jag tycker det är så himla jobbigt. Kallt, blött, mörkt. Nej usch. Snön ljusar förvisso upp lite, men jag hade gärna haft en helt snöfri vinter.
Men, idag var vi ute och åkte pulka och lekte och jag tyckte faktiskt det var rätt härligt. Kan det bero på att jag köpte täckbyxor till mig själv förra året och för första gången någonsin inte fryser efter några få minuter? Jag tror det har stor del i det hela. Sen att se barnen så lyckliga när dom leker i snön är ju rätt ovärderligt. 
Imorgon kör vi en utedag med pulkaåkning, varm choklad och massa lek. Perfekt avslut på lovet!

Vardagen | | Kommentera |

Hunter


Här om dagen fick vi hem dessa Hunterstövlar till Tilda. Hennes gamla börjar bli lite trånga, så jag passade på att testa den nya färgen och även en annan modell sen innan. Dessa är lägre,mjukare och billigare. Tror faktiskt jag föredrar dessa, dom känns mer anpassade för barn.
Jag passade även på att ta ett par som hon kunde växa i, storlek 26,5. Men när dom kom så visade det sig vara hela storlek 27, så dom är rätt stora. Men ja, då kan hon ju ha dom ännu längre och förhoppningsvis hinner hennes fot växa lite till innan våren och sommaren. Hon har ju liksom inte så mycket kött på benen som kan hålla upp dom, så just ser det lite tokigt ut.
Dessa hittar ni i alla fall hos Next! ♡
Tilda | | Kommentera |
Upp