Sömnlöst


Jag har försökt göra till en vana att inte klaga för mycket på tex dålig sömn osv. Ingen förväntar väl sig att få sova när man skaffar barn? Efter vi fick Leon så är sömn för mig iaf ingenting jag tar för givet. 
För några veckor sedan hade vi (jag & Noomi) det väldigt kämpigt med sömnen. Noomi hade tyvärr fått en gröt hon inte tålde och i tre veckors tid mådde hennes mage väldigt dåligt, bytte minst tio bajsblöjor per dygn, minst två av dom var under natten.
Fy, det var verkligen inge roligt. Men tack o lov blev ju magen bättre tillslut och jag kommer aldrig våga ge sådan gröt igen.
I natt har vi haft en jobbig, eller snarare konstig, natt igen. Vid 22.30 vaknade Noomi och vägrade somna om. I tre timmar (minst) höll hon igång. Tror hon somnade runt 1.30-2.00. Hon for omkring och lekte under dessa timmar,  jag försökte amma, mysa, vila och se om hon kanske var lite trött ändå, men nej. Tillslut lät jag henne leka istället och efter ett tag gjorde jag i ordning en stor portion gröt till henne (testade välling först, men den spottades ut direkt) och efter det blev hon äntligen trött och somnade. Tror hon sov till 4.30, ammade och somnade och sov till ca 5.30. Jag förstår inte hur hon orkar. Men hon brås helt klart på sin storebror, han var likadan, fast värre.
En natt är ju ingen större fara faktiskt, det klarar jag. Eller uppenbarligen klarar jag flera veckor med minimal sömn. Men jag hoppas ändå att detta var en tillfällighet. Hon vaknar nämligen varannan timme under hela natten i vanliga fall, för att äta (äter mer sällan under dagen, då hon inte har tid och tar igen sig under natten istället), så jag har inte supermycket sömn i reserv om man säger så.
Men vi får se. Jag försöker alltid att tänka att hon iaf är frisk, det är det enda viktiga. Men visst måste jag erkänna att jag är lite trött!

Noomi | | Kommentera |
Upp